بررسی پردازنده جدید کوالکام و 5 قابلیت جدید آن

توسط مجید سلیمی -
1584 0
بررسی پردازنده جدید کوالکام و 5 قابلیت جدید آن

بسیاری از گوشی‌های جدید سال 2020 از ویژگی‌های جدیدی که توسط پردازنده کوالکام اسنپدراگون 865 ارایه می‌شوند استفاده خواهند کرد.

اگر چه بهترین گوشی‌های اندروید سال 2020 شرکت‌های سامسونگ، ال جی، وان پلاس و گوگل تفاوت‌های بسیاری با هم دارند، اما نکته مشترک همه آن‌ها پردازنده اسنپدراگون 865 است که در سومین نشست سالانه شرکت کوالکام در اوایل ماه دسامبر از آن رونمایی شد. درحالیکه هنوز چند ماه تا عرضه گلکسی S11 باقی مانده، بسیار از ویژگی‌های آن مشخص شده است که یکی از آن‌ها دوربین آن است.

اسنپدراگون 865

شرکت کوالکام بعنوان بزرگترین تولید کننده تراشه‌های موبایل، پردازنده‌های پیشرفته‌ترین موبایل‌های جهان را تأمین می‌کند. بسیار از اصلی‌ترین امکانات و ویژگی‌های هر گوشی، بجای اینکه توسط سازنده آن تأمین شود، مستقیماً توسط پردازنده آن پشتیبانی می‌شوند.  گوشی‌های پیشرفته جدیدی که از اسنپدراگون 865 استفاده می‌کنند، به تمام ویژگی‌های جدید دسترسی خواهند داشت. اما این بستگی به سازنده گوشی‌ها خواهد داشت که از تمام این قابلیت‌ها استفاده کنند یا خیر.

گوشی‌های هوشمندی که از اسنپدراگون 865 استفاده می‌کنند، به زودی در سه ماهه اول سال 2020 به بازار عرضه خواهند شد. شرکت کوالکام دو پردازنده دیگر اسنپدراگون 765 و 765G را هم برای تلفن‌های همراه معرفی کرده است که جزء پردازنده‌های میان‌رده محسوب می‌شوند. این شرکت همچنین یک پردازنده جدید را هم مخصوص گوشی‌های گیمینگ معرفی نموده است.

در اینجا درباره 5 قابلیتی که گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون 865 به آنها مجهز هستند صحبت می‌کنیم.

اسنپدراگون 865


تکنولوژی 5G در آن به پختگی می‌رسد

برخلاف پردازنده اسنپدراگون 855 که سال گذشته معرفی شد و در گلکسی S10 و برخی گوشی‌های دیگر استفاده شد، اسنپدراگون 865 از همان ابتدا از 5G پشتیبانی می‌کند. بعبارت دیگر، هر گوشی‌ای که از این پردازنده استفاده کند دارای 5G خواهد بود و می‌تواند از سریعترین اینترنت دنیا بهره ببرد.

سرعت دانلود و آپلود بالای آن باعث شده تا از آن بعنوان تکنولوژِی‌ای یاد شود که تمام دستگاه‌ها باید این قابلیت را داشته باشند. نکته جالب توجه این است که این پردازنده به خودی خود مودم 5G ندارد و لازم است یک مودم 5G بصورت جداگانه بر روی آن قرارگیرد. از نظر کاربران موبایل، سرعت اینترنت این گوشی‌ها باید به سرعت‌های بالا در حدود 7.5 گیگابیت بر ثانیه برسند که سریعتر از اینترنت‌های خانگی است.

سرعت بالای اینترنت می‌تواند دروازه‌ای جدید به سوی بسیاری دیگر از قابلیت‌ها و امکانات نو برای گوشی‌های همراه باشد یا حداقل می‌تواند در بهبود کیفیت برخی سرویس‌های مبتنی بر اینترنت مانند مشاهده فیلم‌های آنلاین و مکالمات ویدیویی موثر باشد.

اسنپدراگون 865


بهبود دوربین برای عکاسی و فیلمبرداری

تصور کنید با یک دوربین 200 مگاپیکسلی که قادر است پردازش‌ها را بسیار سریع انجام دهد، درحالیکه می‌توانید تصاویر 64 مگاپیکسلی بگیرید، بتوانید ویدیوهای HDR با کیفیت 4K هم ضبط کنید!

اسنپدراگون 865 از پردازنده تصویر جدید با نام Spectra 480 بهره می‌برد که مدعی است در عین سرعت بسیار بالا، باتری کمی هم مصرف می‌کند و بهینه است. در حالیکه ممکن است بسیاری از سازندگان موبایل برای تجهیز گوشی‌هایشان به دوربین 200 مگاپیکسلی عجله نکنند (S10 از یک دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی استفاده می‌کند)، به لطف اسنپدراگون 865، در آینده به ویژگی‌های جدیدی مجهز خواهند شد.

از نظر فنی، پردازنده تصویر اسنپدراگون 865 با سرعت 2 گیگاپیکسل در ثانیه عمل می‌کند. برای دوربین‌های مدرن که هم دارای کیفیت بالا و هم حرکت آهسته (Slow-Motion) هستند یا دارای چند دوربین اند بسیار مهم است تا بتوانند بین لنزهای مختلفشان مانند ultrawide، Wide و Telephoto، سوئیچ کنند و همزمان از چند دوربین پشتیبانی کنند. کوالکام مدعی است که این پردازنده تصویر جدید، علیرغم صرفه‌جویی در انرژی، به خنک ماندن گوشی در هنگام انجام پردازش‌های تصاویر هم کمک می‌کند.

یک فریم تکی از یک ویدیو 8K نیازمند 33 مگاپیکسل است. بنابراین دوربینی که می‌تواند 2 گیگاپیکسل در ثانیه از تصاویر را پردازش کند، شما را قادر خواهد ساخت تا بتوانید با کیفیت 8K با 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید (البته اگر فضای ذخیره‌سازی گوشیتان این اجازه را به شما بدهد). این توانایی پردازشی به بیشتر گوشی‌های سال 2020 این اجازه را می‌دهد تا فیلم‌های طولانی حرکت آهسته را با نرخ 960 فریم بر ثانیه را 2 تا 4 برابر بهتر از آنچه در گوشی‌های امروزی مشاهده می‌کنید، داشته باشند.

علاوه بر این، موتور پردازش تصویر جدید اسنپدراگون 865، اولین پردازنده‌ای است که دوربین را قادر می‌سازد تا تصاویر را با تکنولوژِی Dolby Vision HDR ثبت کرده و بالانس بهتری از نورهای برجسته و سایه‌های تاریک ضبط کند و همچنین بتواند تا بیش از 1 میلیارد رنگ را پردازش کند.

گلکسی s11


همه چیز را بیشتر روشن نگهدارید

سنسورهای گوشی شما می‌دانند که در حال حرکت هستید یا ثابت ایستاده‌اید و می‌توانند جهت‌های جغرافیایی را هم تشخیص دهند. همچنین آن‌ها می‌توانند تشخیص دهند که آیا گوشی در جیب شما است یا خیر، یا می‌توانند تشخیص دهند که روشنایی صفحه نمایش آن برای یک روز ابری مناسب است یا خیر. اما تمام این ویژگی‌ها برای کوالکام تازه شروع کار است!

اسنپدراگون 865 از گونه جدیدی از سنسور رونمایی می‌کند که برمبنای هوش مصنوعی است و از هوش مصنوعی برای کمک به پردازش جریان‌های صدا و صوت، مکان شما و جریان‌های وای فای استفاده می‌کند. این امر بر روی ویژگی‌هایی که نیاز دارند همیشه روشن باشند مانند دستیار صوتی و رفع کننده نویز تأثیر بسزایی می‌گذارد و در حفظ ذخیره باتری نیز مؤثر است.

بعنوان مثال؛ گوشی شما در سال 2020 قادر خواهد بود ازبرنامه‌ها و سنسورهایی استفاده کند که وقتی برای رفتن از محل کار به خانه سوار اتومبیل شدید، بطور اتوماتیک حالت رانندگی را فعال می‌کنند.

اسنپدراگون 865


سنسور اثرانگشت بزرگتر، سریعتر و ایمن‌تر بر روی صفحه نمایش

اسنپدراگون 855 که سال گذشته معرفی شد، از یک سنسور اثرانگشت درون نمایشگر رونمایی کرد که این قابلیت را داشت تا از طریق امواج صوتی هم قفل گوشی را باز کند. اما دقت و سرعت باز شدن قفل آن مشکلاتی داشت و ابهاماتی هم درباره امنیت آن و نحوه استفاده از آن در گلکسی S10 سامسونگ وجود داشت.

در اسنپدراگون 865، شرکت کوالکام دوباره این قابلیت را با 3D Sonic Max (که یک سنسور اثر انگشت بزرگتر است تا شما بتوانید دو انگشت خود را بر روی آن قرار دهید)، امتحان می‌کند. کوالکام می‌گوید که مساحت هدف 3D Sonic Max حدود 17 برابر بزرگتر از قبلی است.

کوالکام ادعا می‌کند که اسکن دو اثر انگشت باعث می‌شود تا سرعت و دقت حسگر اثرانگشت بهبود یابد، زیرا داده‌های بیومتریک بیشتری برای تطبیق در هنگام اسکن وجود خواهد داشت. یکی دیگر از قابلیت‌های 3D Sonic Max، اندازه گیری ضربان قلب است.

گیمینگ


اسنپدراگون 865 بازی‌ها را بهبود بخشید

گیمینگ یکی از بزرگترین تجارت‌ها در تلفن‌های همراه است. کوالکام یک تراشه گیمینگ میان‌رده هم برای گوشی‌ها ارایه کرده است اما در چیپست (Chipset)های سطح‌بالای خود بروزرسانی‌هایی را انجام داده تا گیمینگ در گوشی‌ها هم به خوبی گیمینگ در دسکتاپ‌ها شوند.

یکی از مهمترین ویژگی‌های آن، پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی تصویر 144 هرتز برای صفحه نمایش آن است که از این حیث بالاتر از گوشی‌های امروزه مانند Asus ROG Phone II و گوگل پیکسل 4 با نرخ‌های تازه‌سازی 120 و 90 هرتز، قرار می‌گیرد. نرخ تازه‌سازی بالا باعث می‌شود تا گرافیک و اسکرول کردن صفحه نمایش بهتر و یکدست‌تر شود، که هر دو این ویژگی‌ها به بهبود کیفیت گیمینگ کمک می‌کنند.

پیشرفت دیگر، خود پردازنده گرافیکی Adreno 650 است که طراحی شده تا رندر کردن گرافیکی را 20 درصد سریعتر و 35 درصد بهینگی انرژی بیشتری را نسبت به مدل‌های امروزی ارایه دهد.

کاربران قادر خواهند بود درایور گرافیک مربوطه را از Google Play دانلود کرده و بر روی گوشی خود نصب کنند که این کار این قابلیت را به کاربر می‌دهد تا کنترل بیشتری بر روی اینکه چه تنظیماتی را بر روی گوشی خود نیاز دارد، انجام بدهد. از ویژگی‌هایی که از این طریق قابل تنظیم هستند؛ تنظیمات رنگ و جلوه‌‌های نوری برای واقعی‌تر بنظر رسیدن بازی‌هایی که از رنگ HDR داخلی استفاده نمی‌کنند، هستند.

اسنپدراگون 865


خلاصه ویژگی‌های اسنپدراگون 865

  • پشتیبانی از 5G برای mmWave و sub-6 در فرکانس‌های TDD و FDD
  • Wifi 6
  • پشتیبانی از شارژ سریع باتری
  • اتصال سریع
  • بلوتوث 5.1
  • پردازنده Hexagon 698 با شتاب دهنده تنسور
  • موتور هوش مصنوعی با مموری LPDDR4 و LPDDR5
  • پردازنده گرافیکی Adreno 650 با 20% بهبود سرعت رندر کردن و 35% بهینگی بیشتر انرژی
  • معماری 8 هسته‌ای Kryo با سرعت اولیه 2.84 گیگاهرتز
  • دارای مجموعه سنسور برای ژیروسکوپ، شتاب سنج، صدا، مکان، Wi-Fi و جریان‌های صدا که همیشه آماده بکار هستند
  • گیمینگ Elite با سازگاری با موتور Unreal 4

بیشتر بخوانید:

 مقایسه سامسونگ گلکسی A50 و موتورولا Moto G7

 

تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7


شما می‌توانید جدیدترین و جذابترین اخبار دنیای فناوری را در مامل مگ دنبال کنید.


منبع

 CNET

 

 


به این مطلب امتیاز دهید 2 رای


    مجید سلیمی
    مجید سلیمی

    تیم تحریریه مامل مگ

    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟