گرافیک های GTX چه تفاوتی با کارت های RTX دارند و کدامیک برای شما بهتر است

توسط مجتبی شیرازی -
1590 0
گرافیک های GTX چه تفاوتی با کارت های RTX دارند و کدامیک برای شما بهتر است

امروزه با بالا رفتن تنوع کارت های گرافیکی، در صورت نیاز به خرید کارت گرافیک جدید شاید با مدل های RTX و GTX روبرو شوید و در مورد تفاوت این دو مدل سوالاتی برای شما پیش آید. در ادامه، تفاوت های این دو مدل را توضیح خواهیم داد تا در هنگام خرید، شما بتوانید راحت تر گرافیک مورد نظر خود را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که این مقاله صرفا در مورد گرافیک های NVIDIA می باشد.

واژه GTX مخفف Giga Texal Shader eXtreme است که اولین بار در سال 2008 در سری 200 مدل های GeForce با چیپ TESLA معرفی شد و با گرافیک های GTX 260 و 280 به بازار عرضه شدند. با معرفی مدل های GTX و GT روش نامگذاری سری گرافیک های NVIDIA نیز تغییر پیدا کرد، به این صورت که ابتدا از GTX,GT و در ادامه عدد مدل نوشته میشود.

شرکت NVIDIA با گذر زمان چیپست های گرافیک های GTX سری 400 و 500 را از چیپست TESLA به FERMI تغییر داد و نهایتا در سال 2019 جدیدترین مدل های گرافیک GTX خود را با چیپست TURING در سری 16 معرفی کرد. در واقع تفاوت اصلی گرافیک های GTX با گرافیک های RTX، نبود قابلیت RAY TRACING است و NVIDIA از برچسب GTX و RTX برای نشان دادن فعال بودن این قابلیت در کارت های گرافیکی خود استفاده می کند.

تکنولوژی RTX که مخفف RAY TRACING TEXEL EXTREME است، جدید ترین تکنولوژی NVIDIA است، با حدف بالا بردن تجربه بازی های کامپیوتری و کیفیت آن ها ساخته شده، در سال 2018 با گرافیک های سری 20 که شامل  کارت های RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080, RTX 2080TI است معرفی شد و از چیپست TURING ARCHITECTURE استفاده می کنند. این کارت ها از DIRECTx12 و DLSS استفاده کرده که بر پایه DXR EXTENTION مایکروسافت هستند.

کارت های RTX از تکنولوژی RAY TRACING استفاده می کنند که کیفیت تصویر را بسیار بالا برده و صفحه را بسیار زیبا و دیدنی می کنند. قابلیت RTX با ردیابی و ترسیم نورپردازی که در بازی ها قرار دارد، به گرافیک اجازه می دهد که یک شبیه سازی واقع گرایانه تر از انعکاس نور به کاربران ارائه دهد که این امر باعث با کیفیت شدن نورپردازی و بازتاب نور روی اجسام و محیط بازی می شود.

 این قابلیت توسط هسته های RT یا RT CORES قابل دست است که از گرافیک های سری 20 در کارت های NVIDIA قرار گرفته و در نسل جدید گرافیک ها، که سری 30 می باشد موجود است. شایان به ذکر است که شما می توانید حالت RAY TRACING را در گرافیک های قوی نسل قبل مانند GTX 1080 TI فعال کنید، اما با فعال شدن این حالت فشار سنگینی، به دلیل نبودRT CORES  برای پایین آوردن حجم کاری RAY TRACING به گرافیک وارد می شود؛ به همین دلیل فعال کردن این گذینه برای کارت هایی که از هسته های RAY TRACING استفاده نمی کنند پیشنهاد نمی شود.

با این حال فعال کردن این قابلیت حتی با استفاده از گرافیک های سری 20 در بازی ها، حجم بسیار بالایی از حافظه گرافیک را اشغال می کند و باعث افت FRAME RATE تا حد 50% کاهش FRAME می شود. با این حال با عرضه سری 30 گرافیک های NVIDIA و بالارفتن قدرت و حجم حافظه کارت های گرافیک، این امر کمی بهبود یافته.

همانطور که اشاره شد، از دیگر قابلیت های کارت های RTX، پشتیبانی از DLSS است که مخفف DEEP LEARNING SUPER SAMPLING است. این قابلیت با قرار دادن هسته های TENSOR یا TENSOR CORES در سری 20 و 30 فعال شده. این مدل هسته ابتدا در سال 2017 توسط NVIDIA برای گرافیک های VOLTA معرفی شد و در سری 20 و 30 نسل جدید این هسته ها روی کارت های گرافیکی قرار داده شد.

قابلیت DLSS در واقع مانند ANTI-ALIASING عمل می کند. کار اصلی DLSS به این صورت است که از مدل های DEEP LEARNING برای بالا بردن جزئیات و ارتقا RESOLUTION تصویر استفاده می کند که باعث واضح تر شدن تصویر و کاهش پیکسلی بودن اشیاه می شود. مدل هایی که DEEP LEARNING از آن استفاده می کند در سیستم داده های NVIDIA ذخیره می شود که با ارتقا DRIVER گرافیک به کامپیوتر شما وارد شوده و به گرافیک اجازه می دهد توسط TENSA CORE این مدل ها را پردازش کند.

قابلیت DLSS برعکس دیگر حالت های NTI-ALIASING که بیشتر به سخت افزار فشار می آورند، کمتر به گرافیک شما فشار وارد می کند که به گرافیک شما آزادی عمل بیشتری برای استفاده از قابلیت RAY TRACING می دهد.

 

در نهایت باید گفت که کارت های گرافیکی RTX صرفا برای بازاریابی توسط NVIDIA معرفی شده و تاکنون بازی هایی که به طور کامل از این قابلیت استفاده کنند بسیار کم و کارت های گرافیکی که بتوانند نهایت کارایی این قابلیت را در بازی ها نشان دهند کمتر هستند. با این حال در صورتی که در حال حاضر از کارت های گرافیکی سری 10 استفاده می کنید و به دنبال لذت بردن از قابلیت RAY TRACING هستید، ارتقا به گرافیک های سری 30 به شما پیشنهاد می شود زیرا پیشرفت کارایی کارت های سری 20 به سری 10 به مقدار افزایش قیمتی آنها نمی باشد. و در صورتی که علاقه به کارت های سری RTX ندارید می توانید از گرافیک های سری 16 شرکت NVIDIA استفاده کنید. همچنین آخرین گرافیک سری 30 یعنی RTX 3060TI نیز با قابلیت RT و قیمت مناسب می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.


به این مطلب امتیاز دهید 1 رای


    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟