راهنمای خرید لپتاپ بخش اول

توسط مجید سلیمی -
1201 0
راهنمای خرید لپتاپ بخش اول

بدون شک انتخاب لپتاپ مناسب، یکی از مهمترین انتخاب‌هایی است که هر فردی با آن مواجه می‌شود، زیرا قرار است سال‌ها از آن استفاده نمایید.

نکات بسیار زیادی در انتخاب و خرید لپتاپ مؤثر هستند و بهتر است هر فرد با توجه به نیاز خود، گزینه‌ای مناسب را انتخاب نماید. از جمله مواردی که باید در هنگام خرید لپتاپ مورد توجه قرار گیرند؛ می‌توان به سایز صفحه نمایش، سیستم عامل قابل پشتیبانی، نوع لپتاپ، پردازنده، میزان حافظه رم، ظرفیت هارد و نوع آن (SSD یا معمولی)، عمر باتری، کارت گرافیک و نوع پورت‌های قابل پشتیبانی اشاره نمود. در ادامه به بررسی برخی از موارد ذکر شده بطور مفصل می‌پردازیم تا در هنگام خرید دید بهتری داشته باشید و بتوانید خرید هوشمندانه‌تری انجام دهید.


سیستم عامل (مک، ویندوز و...)

اولین نکته در هنگام خرید لپتاپ توجه به سیستم عامل است. وقتی صحبت از سیستم عامل به میان می‌آید معمولاً دو گزینه اصلی؛ سیستم عامل مک (متعلق به شرکت اپل) و ویندوز (متعلق به مایکروسافت) هستند. البته اخیراً سیستم عامل کروم (Chrome OS) ساخت شرکت گوگل را هم می‌توان جزء گزینه‌ها به شمار آورد. این سیستم عامل‌ها تفاوت‌های با همدیگر دارند که در ادامه به بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

 

سیستم عامل ویندوز

ویندوز لپتاپ

این سیستم عامل بطور معمول توسط کامپیوترهای ساخت شرکت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویندوز زود به زود بروز رسانی می‌شود و از این حیث بروزتر از مک است. همچنین نرم‌افزارهایی که توسط ویندوز پشتیبانی می‌شوند گستره وسیعتری داشته و تنوع بیشتری دارند. علاوه بر این، این سیستم عامل برای افرادی که علاقمند به گیمینگ هستند یا می‌خواهند از نرم‌افزارهای مربوط به بیزینس و حسابداری استفاده کنند مناسبتر است.

لپتاپ‌های ویندوزی تنوع بسیار بالایی داشته و در ابعاد و طرح‌های مختلف، با برند شرکت‌های متنوع در بازار موجود هستند. از این روی، کاربران کامپیوترهای ویندوزی می‌توانند در انتخاب سخت‌افزار هم با دست بازتری عمل کنند، زیرا لپتاپ‌های متنوعی با ویژگی‌های سخت‌افزاری مختلف در فروشگاه‌ها موجود هستند. اما بالعکس، کاربران لپتاپ‌های مک دامنه انتخاب محدودتری در انتخاب سخت‌افزار دارند.

 

سیستم عامل مک

لپتاپ مک

بطور معمول لپتاپ‌های ساخت شرکت اپل از سیستم عامل مک پشتیبانی می‌کنند. این سیستم عامل رابط کاربری بسیار کاربرپسندانه‌تری دارد. از آنجایی که این سیستم عامل‌ و نسخه‌های مختلف آن مخصوص مدل‌های خاصی از لپتاپ است و در یک اکوسیستم هستند، سازگاری بسیار مناسبی با سخت‌افزار دارند. بعلاوه، برخی نرم‌افزارها مانند برنامه‌های ویرایش عکس و فیلم، بر روی مک موجود هستند و سازگاری بسیار خوبی هم با محیط سیستم عامل دارند.

کیفیت ساخت مک بسیار بالاست و سخت‌افزار این لپتاپ‌ها بسیار سریع بوده و تمام قطعات مانند پردازنده بسیار باکیفیت بوده که آن‌ها را در طی استفاده‌های روزمره، بی نقص می‌کند. البته قیمت این لپتاپ‌ها بسیار بالاتر است و جزء کالاهای لوکس محسوب می‌شوند.

 

سیستم عامل کروم (Chrome OS)

لپتاپ کروم

این سیستم عامل که متعلق به شرکت گوگل است، بر مبنای مرورگر گوگل کروم طراحی شده است. بدین معنا که قادر نیست اپلیکیشن‌های دسکتاپ را اجرا کند و صرفاً برای خواندن ایمیل‌ها، دیدن فیلم‌های آنلاین و جستجوی وب مناسب است. این سیستم عامل برای گیمینگ مناسب نیست و به اندازه دو سیستم عامل قبلی توانایی ندارد. سیستم عامل کروم بسیار سبک، سریع و همه منظوره بوده و به سخت افزار قدرتمندی برای کار کردن نیاز ندارد و صرفاً با یک سخت افزار رده پایین و معمولی هم کار خواهد کرد. همچنین می‌توانید بر روی کامپیوترهای قدیمی خود که قابلیت نصب نسخه‌های جدید ویندوز را ندارد، از این سیستم عامل استفاده نمایید.

برای داشتن دید بهتر در این زمینه می‌توانید مقاله ما درباره "بهترین سیستم عامل برای گیمینگ" را مطالعه بفرمایید.


نوع لپتاپ

سازنده‌های لپتاپ، دسته‌بندی‌های مختلفی از لپتاپ‌ها را برای گروه‌های خاصی از کاربران تولید کرده‌اند. در هنگام خرید لپتاپ، اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که چه استفاده‌ای قرار است از آن بکنید و شما در کدام دسته از کاربران جای می‌گیرید. بیایید نگاهی به این دسته‌بندی بیندازیم.

 

لپتاپ های دو در یک (2 in 1)

لپتاپ دو در یک (2 in 1)

لپتاپ‌های 2 در 1 یا لپتاپ‌های تبدیل شونده، کامپیوترهایی هستند که ترکیبی از لپتاپ و تبلت هستند. این کامپیوترها، استفاده آسان و راحت تبلت را با قابلیت کیبورد لپتاپ ترکیب کرده‌اند. می‌توان کیبورد را به این کامپیوترها متصل کرده و از آن بعنوان لپتاپ استفاده نمود یا بالعکس، با جدا نمودن کیبورد، تبدیل به تبلت خواهد شد.

به هنگام خرید، گزینه‌های "2 در 1" متعددی پیش رو هستند که برخی بیشتر ویژگی یک تبلت را داشته و برخی بیشتر شبیه به لپتاپ هستند. با توجه به نیازتان و اینکه از کدام حالت بیشتر استفاده خواهید کرد، می‌توانید 2 در 1 مناسب را خریداری نمایید. لازم به ذکر است که معمولاً قیمت این کامپیوترها نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی بالاتر است.

 

اولترابوک‌ها (Ultrabooks)

لپتاپ اولترابوک | ultrabook

لپتاپ‌های اولترابوک برای استفاده در خارج از منزل و محیط‌های باز طراحی شده‌اند. معمولاً نمایشگر آن‌ها در نور محیطی زیاد عملکرد خوبی دارد، وزن آن‌ها سبک است و برای حمل مناسب هستند و عمر باتری بالاتری نسبت به سایر لپتاپ‌ها دارند. هارد این لپتاپ‌ها معمولا از نوع SSD بوده و پردازنده‌های این لپتاپ‌ها طوری طراحی شده‌اند که از نظر مصرف انرژی بهینه‌تر باشند. اگرچه برخی از افراد، هر لپتاپ جمع و جور و سبکی که هارد SSD دارد را اولترابوک می‌نامند، ولی این لپتاپ‌ها دارای تفاوت‌هایی که ذکر کردیم هستند.

 

لپتاپ‌های بیزینس

لپتاپ بیزینس

اگرچه این لپتاپ‌ها برای افرادی طراحی شده‌اند که مشغول بیزینس هستند، برای سایر کاربرانی که می‌خواهند یک لپتاپ متوسط تهیه کنند هم مناسب هستند. این لپتاپ‌ها معمولاً سایز نمایشگر بزرگتری داشته و عمر باتری بیشتری دارند. نمایشگر این لپتاپ‌ها معمولاً دقت رنگ و کیفیت بسیار بالایی دارند؛ از این رو برای عکاسان و ویرایش کنندگان ویدیو هم مناسب هستند. از آنجایی که معمولاً اطلاعات مهمی در این کامپیوترها نگهداری می‌شود، آن‌ها دارای امنیت بالاتری نسبت به سایرین هستند و معمولاً دارای چک کننده‌های بیومتریک (مانند اثرانگشت و تشخیص چهره و صدا) و نرم‌افزارهایی برای افزایش امنیت هستند.

بزرگترین مشکل این لپتاپ‌ها قیمت آن‌ها است که معمولاً جزء گران قیمت‌ها هستند. اگر شما یک گیمر نیستید، ولی لپتاپی با مشخصات خوب و مناسب می‌خواهید، این لپتاپ‌ها می‌توانند انتخاب‌های خوبی برایتان باشند. یکی از معروفترین مدل‌هایی که در دسته لپتاپ‌های بیزینس طبقه بندی می‌شوند، لنوو تینکپد (Lenovo ThinkPad) است.

 

لپتاپ‌های گیمینگ

لپتاپ گیمینگ

کارت‌های گرافیک روز به روز در حال بهتری شدن و قوی‌تر شدن هستند و سطح آن‌ها روز به روز در حال بالاتر رفتن است. همینطور هر روز بازی‌های جدیدی روانه بازار می‌شوند که نیاز به سخت‌افزار بالاتری دارند. باتوجه به این تحولات، لپتاپ‌های گیمینگ هم روز به روز در حال بهتر شدن و پیشرفت هستند. از جمله بخش‌هایی که برای لپتاپ‌های گیمینگ مهم هستند، پردازنده (CPU) و کارت گرافیک (GPU)، در کنار داشتن مقدار حافظه رم (RAM) کافی است. این لپتاپ‌های معمولاً حجیم‌تر و بزرگتر هستند تا بتوانند سخت‌افزار قدرتمند را در خود جای دهند. داشتن سخت‌افزار قدرتمند در این لپتاپ‌ها باعث می‌شود تا عمر باتری در آن‌ها چندان قابل توجه نباشد، بخصوص که اکثر لپتاپ‌های گیمینگ نمایشگرهای 4K دارند که مصرف انرژی بالایی دارند.

برای داشتن دید بهتر، می‌توانید دیگر مقاله‌های ما درباره "تفاوت پردازنده های اینتل core i5 و core i7" را مطالعه بفرمایید. همچنین در مقاله‌ای دیگر به "مقایسه کارت‌های گرافیک AMD و Nvidia" پرداخته‌ایم.


عمر باتری

عمر باتری لپتاپ

اگر از لپتاپ خود در محیط خانه استفاده می‌کنید که همیشه پریز برق در نزدیکی شماست، عمر باتری چندان با اهمیت نخواهد بود. اگرچه برای کسانی که می‌خواهند مدام جابجا شوند یا از لپتاپ خود در محیط بیرون استفاده نمایند، داشتن حداقل 7 ساعت عمرباتری برایشان بسیار ضروری و مهم است. اگر عمر باتری برایتان مهم است، بهتر است هیچگاه به سراغ لپتاپ‌های گیمینگ و لپتاپ‌ها بزرگ و حجیم نروید. برای اطلاع از عمر باتری هر لپتاپ بهتر است پیش از خرید لپتاپ، نگاهی به مشخصات و عمر آن بیندازید.


برند لپتاپ

برند لپتاپ

خوب بودن یک لپتاپ به کمپانی سازنده آن هم بستگی دارد. بهتر است پیش از خرید لپتاپ، برند آن را هم بررسی کنید و در اینباره تحقیق کنید که آیا آن برند ارزش هزینه کردن و خرید دارد یا خیر. معیارهای مختلفی برای مقایسه برندها وجود دارد، مانند طراحی و کیفیت ساخت، ارزش، کارایی و عملکرد و....

برخی وبسایت‌ها بطور مرتب، سازندگان لپتاپ‌ها را ارزیابی می‌کنند. وبسایت معتبر دیجیتال ترندز، سازندگان برتر لپتاپ سال 2020 را به این ترتیب دسته بندی کرده است:

  1. Dell
  2. Apple
  3. HP
  4. Microsoft
  5. Asus

در این مقاله به بررسی برخی نکاتی که در خرید لپتاپ حائز اهمیت هستند پرداختیم. در مقاله بعدی بیشتر به بررسی سخت افزار داخلی آن‌ها خواهیم پرداخت تا شما بتوانید میزان رم یا هارد مورد نیازتان را تشخیص دهید. همچنین به مقایسه و بررسی انواع پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیک و سایر جزئیات سخت‌افزاری بطور مفصل خواهیم پرداخت.

با ما همراه باشید.

 

 


به این مطلب امتیاز دهید 1 رای


    مجید سلیمی
    مجید سلیمی

    تیم تحریریه مامل مگ

    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟