بررسی هواوی میت 30 پرو: دوربین عالی؛ نرم افزار ضعیف

توسط مجید سلیمی -
2564 0
بررسی هواوی میت 30 پرو: دوربین عالی؛ نرم افزار ضعیف

هواوی میت 30 پرو یک گوشی بسیار قدرتمند، با کیفیت و با دوربین فوق‌العاده است اما متأسفانه خارج از چین عملاً بلااستفاده است.

شرکت هواوی سال 2019 را با گوشی P30 Pro بسیار قدرتمند آغاز کرد، اما همه چیز برای این شرکت خوب پیش نرفت. بدلیل افزایش نگرانی‌ها از اینکه تولیدات این شرکت می‌توانند مورد استفاده برای جاسوسی در آمریکا و شرکت‌های آمریکایی قرار گیرند؛ شرکت‌های آمریکایی نمی‌توانند هیچگونه سرویسی به هواوی ارایه کنند. این بدان معناست که این غول فناوری چینی نمی‌تواند از سرویس‌های Google Mobile استفاده نماید. بنابراین، گوشی میت 30 پرو که آخرین گوشی پرچمدار هواوی است، فاقد نرم‌افزارهایی مانند Google Maps، Gmail، و یوتیوب است.

از نظر ظاهری، هواوی میت 30 پرو بسیار قابل توجه بوده و ترکیبی زیبا از شیشه و آلومینیوم است. اما وقتی آن را روشن کنید، اندکی ناخوشایند خواهد بود. با ورود به نرم‌افزار AppGallery که به نوعی Google Play مخصوص شرکت هواوی است، دانلود برخی نرم‌افزارهای محبوب مانند Weibo و Wechat به شما پیشنهاد داده می‌شود. بطورکلی؛ پس از بررسی اجمالی این گوشی متوجه خواهید شد که شرکت هواوی چیز زیادی برای ارایه به مشتریان غیر چینی ندارد.

اما یکی از سوالاتی که پس از ممنوعیت فروش تکنولوژی یه هواوی مطرح شده است این است که آیا این شرکت بزرگ که منابع بسیاری هم در اختیار دارد، خواهد توانست راهی برای خنثی کردن ضررهایی که از شرکت گوگل متوجه آن‌ها شده است پیدا کند؟ متأسافنه جواب این سوال "خیر" است.

میت 30 پرو دارای سخت‌افزاری استثنایی است. این گوشی با دوربین چهاگانه خود قادر است تصاویر فوق‌العاده‌‌ای را ثبت کند که حتی از آیفون 11 پرو هم بهتر هستند. صفحه نمایش 6.53 اینچی waterfall هم عملکرد بسیار خوبی داشته و باتری 4500 میلی‌آمپری این گوشی هم به این زودی‌ها تمام نمی‌شود. با همه این اوصاف، اما، اندروید بدون گوگل، اجازه نمی‌دهد تا ما این گوشی را به شما پیشنهاد بدهیم.

نکته جالب درباره این گوشی قیمت آن است که در استرالیا 1599 دلار استرالیا است که معادل 1100 دلار آمریکا می‌شود. شاید قیمت آن تعجب برانگیز باشد زیرا بسیار بالاست، اما باید توجه داشت که کیفیت ساخت این گوشی بسیار بالاست و گوشی با کیفیت، قیمت زیادی هم خواهد داشت؛ البته چنین قیمت بالایی برای یک گوشی با عملکرد نصفه و نیمه چندان مناسب نخواهد بود.

هواوی میت 30 پرو


اندروید بدون گوگل

از آنجاییکه اندروید 10 متن باز است، میت 30 پرو جدیدترین نسخه اندروید را به خوبی اجرا می‌کند. اما از آنجاییکه سرویس‌های Google Mobile نیار به مجوز دارند، هواوی به Google Play Store یا هیچ برنامه دیگری از گوگل دسترسی ندارد. در عوض؛ کاربران هواوی می‌توانند از AppGallery استفاده کنند که طبق گفته هواوی 45000 اپلیکیشن دارد که از نظر تعداد واقعاً قابل توجه است، ولی تعداد برنامه‌های مفید آن بسیار کم است.

برای مثال؛ برنامه‌هایی مانند فیسبوک، اینستاگرام، واتس اپ، نتفلیکس، دیزنی پلاس یا reddit را نخواهید داشت. همچنین سایر برنامه‌های گوگل مانند Gmail، Google Maps یا یوتیوب را هم نخوهید داشت (البته از طریق مرورگر یا ایمیل هواوی می‌توان از Gmail  استفاده کرد). جالبتر اینکه اگر بخواهید قوانین گوگل را دور زده و برنامه‌های گوگل را با فایل APK آن‌ها نصب کنید، این نرم‌افزارها بدون احراز هویت از Google Mobile به خوبی کار نمی‌کنند. برنامه Uber هم کار نخواهد کرد. در کل، از دست دادن مجموعه برنامه‌های گوگل برای هر کاربر اندرویدی مشکل بسیار بزرگی است.

از سایر برنامه‌های مفید هم پشتیبانی درستی نمی‌شود و برای مثال Spotify که در گذشته از AppGallery قابل دانلود بود، هم اکنون دیگر وجود ندارد یا TikTok (که متعلق به شرکت چینی Bytedance است) هم در گذشته در دسترس بود، سپس از AppGallery برداشته شد و اخیراً مجدداً در دسترس قرار گرفته است.

اگر بخواهید نرم‌افزارها را از طریق دانلود فایل APK آن‌ها نصب کنید، ابتدا باید درگیر یافتن و دانلود این فایل‌ها از وبسایت‌های مختلف شوید که پس از نصب، برخی اصلاً کار نمی‌کنند و برخی هم بعد از چند لحظه خراب می‌شوند. البته برخی نرم‌افزارها هم بدون مشکل بر روی این گوشی نصب و اجرا می‌شوند.

هواوی میت 30 پرو


دوربین هواوی میت 30 پرو

گوشی‌های هواوی به تنها چیزی که شناخته می‌شوند، دوربین آ‌ن‌هاست. این شرکت با لنز دوربین‌های دوتایی (P9)، حالت اختصاصی شبانه (P20 Pro) و بزرگنمایی 5 برابری نوری (P30 Pro)، تمام رقبا را شکست داده است. بدون شک بزرگترین قابلیت میت 30 پرو دوربین آن است. حتی مدل های پایین رده و میان رده این شرکت مانند میت 10 و Y9 هم دوربین قابل قبولی دارند.

این گوشی دارای یک دوربین فوق‌العاده چهارتایی است. دوربین اصلی 40 مگاپیکسلی است و یک لنز تله‌فوتو 8 مگاپیکسلی هم دارد که دارای بزرگنمایی نوری 3 برابر و بزرگنمایی دیجیتالی 30 برابری است. یک لنز 40 مگاپیکسلی دیگر هم برای عکسبرداری عریض و یک سنسور سه بعدی زمان پرواز هم برای درک عمق اشیا تعبیه شده‌ است.

اگرچه دوربین میت 30 پرو قابلیت بزرگنمایی کمتری نسبت به پرچمدار فعلی هواوی یعنی P30 Pro دارد که قیمت آن 686 دلار و 5برابر بزرگنمایی نوری و 50 برابر بزرگنمایی دیجیتال دارد؛ اما سنسور عکسبرداری عریض آن، بزرگتر و بهتر از P30 Pro است. قابلیت عکسبرداری عریض ارزشمندتر از قابلیت زوم است و همین باعث ارزشمندی این گوشی می‌شود. در زیر چند نمونه از تصاویری که با دوربین این گوشی ثبت شده است را مشاهده می‌کنید.

 

هواوی میت 30 پرو

هواوی میت 30 پرو

هواوی میت 30 پرو

هواوی میت 30 پرو

البته عکاسی با این گوشی هم نواقصی دارد. برای مثال بدلیل پردازش‌های سنگین نرم‌افزاری، پوست بدن در عکس‌های پرتره بصورت مصنوعی دیده می‌شوند. همین امر باعث می‌شود حالت شب مشکلاتی را به همراه داشته باشد: عکس‌ها در محیط کم نور، نور بسیار زیادی را جذب می‌کنند و عکس‌ها خراب می‌شوند. دوربین این گوشی هیچ گزینه‌ای برای کم کردن نور و گرفتن یک عکس تاریک در محیط‌های تاریک ندارد و نرم‌افزار دوربین بصورت پیش‌فرض صحنه را روشن می‌کند. با این وجود اما، هواوی میت30 پرو یکی از بهترین دوربین‌ها را در بین تمام گوشی‌های اندرویدی دارد و تصاویر با آن بسیار باشکوه، با رنگ‌های غنی و جزئیات واضح هستند.

هواوی یک ترفند خلاقانه دیگر را هم در دوربین این گوشی بکار برده است. این ویژگی برای ثبت فیلم‌های حرکت آهسته (Slow Motion) در فیلمبرداری است که می‌تواند فیلم را 4،8،32 و 64 برابر آهسته‌تر پخش کند. یک گزینه دیگر هم در این گوشی وجود دارد که می‌تواند فیلم‌ها را تا 256 برابر آهسته‌تر کند که سرعت فریم در این فیلم‌ها تا 7,680 فریم بر ثانیه کاهش می‌یابد.

هواوی میت 30 پرو


سخت‌افزار خوب، تلفنی بد!

از لحاظ سخت‌افزار، میت 30 پرو جزء گوشی‌های لوکس به شمار می‌آید. صفحه نمایش 6.53 اینچ با 2400*1176 پیکسلی آن بسیار زیبا و واضح و روشن است. صفحه نمایش آن یک OLED آبشاری (waterfall) است که صفحه نمایش بصورت خمیده به قاب پشتی آلومینیومی آن متصل شده است. دیدن ویدیو یا جستجو در اینترنت با این گوشی بسیار لذتبخش است. نکته منفی این است که دکمه‌ای برای کم و زیاد کردن صدا ندارد و برای این کار باید روی کنار صفحه نمایش ضربه بزنید تا اسلایدر صدا بر روی صفحه نمایش ظاهر شود. اگرچه عملکردش مشکلی ندارد ولی کم و زیاد کردن صدا را سختتر می‌کند.

با استفاده از پردازنده Kirin 990 ساخت هواوی و رم 8 گیگابایتی، با اینکه اندروید نصب شده بر روی آن کمی سنگین و حجیم است، تجربه بسیار راحت و خوبی را در استفاده از آن خواهید داشت. یکی از بزرگترین نقاط قوت هواوی میت پرو، باتری آن است. در تست‌های انجام شده، در حالت هواپیما (Airplane mode)، این گوشی قادراست به مدت 24 ساعت و 12 دقیقه، فیلم با کیفیت HD پخش کند.

یکی از بنچمارک‌های معروفی که پردازنده‌ها را با آن‌ها تست می‌کنند، Geekbench 5 است که متأسفانه فایل APK آن بر روی این گوشی نصب نشد که دلیل آن مشخص نیست!

بطور کلی درباره این گوشی می‌توان گفت؛ یک گوشی بسیار زیبا، قدرتمند، با کیفیت و با دوربین بسیار عالی است. اما از نظر نرم‌افزاری یک فاجعه به تمام معنا است که همین ما را مجاب می‌کند که به شما بگوییم به سراغ این گوشی نروید!


بیشتر بخوانید: هواوی میت X تاشو در عرض چند دقیقه به فروش رسید.


شما می‌توانید جدیدترین و جذابترین اخبار دنیای فناوری را در مامل مگ دنبال کنید.


منبع:

CNET

 

 


به این مطلب امتیاز دهید 3 رای


    مجید سلیمی
    مجید سلیمی

    تیم تحریریه مامل مگ

    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟