آشنایی با قابلیت RESIZABLE BAR

توسط مجتبی شیرازی -
1166 0
آشنایی با قابلیت RESIZABLE BAR

شرکت AMD قابلیت SMART ACCESS MEMORY یا SMA را در گرافیک RX 6000 و پردازنده RYZEN 5000 معرفی کرد. اما این قابلیت تکنولوژی اختصاصی شرکت AMD نبوده، بلکه بر پایه تکنولوژی RESIZABLE BAR که در سال 2008 معرفی شده و امروزه توسط گرافیک های NVIDIA و پردازنده های INTEL نیز پشتیبانی می شود. در ادمه به کارایی و روش کار این تکنولوژی می پردازیم.

کارت های گرافیکی در اشتراک گذاری حافظه گرافیکی یا  VRAM به پردازنده محدود هستند. این محدودیت 256MB است و توسط باس PCI برای اجرای BUFFER ها استفاده می شود و به پردازنده اجازه می دهد که تا سطح 256MG از VRAM، دسترسی کامل داشته باشد. در سال 2008 با معرفی تکنولوژی RESIZABLE BAR که به همراه استاندارد رابط PCIE 3.0 معرفی شد، به پردازنده اجازه داده شد تا از تمامی VRAM استفاده کند و محدودیت 256MB را از میان بردارد. این قابلیت به کمک باس فیزیکی PCIE، یک تونل مجازی ایجاد می کند که به پردازنده قابلیت دسترسی کامل به گرافیک می دهد.

قابلیت RESIZABLE BAR به کمک درایور KERNAL مقدار VRAM قابل دسترس کارت گرافیک را تایین می کند. پس از تایین مقدار VRAM، مقدرای که توسط پردازنده قابل استفاده است تایین می شود. با این که پردازنده قابلیت استفاده از کل VRAM را دارد، اما کارت گرافیک در هنگام اولویت بندی برای استفاده از VRAM، مقدار مورد نیاز سیستم عامل را در نظر می گیرد. پس از اندازه گیری شدن مقدار قابل استفاده توسط پردازنده، درایور KERNAL یک بخش جدا به عنوان CPUvisible برای VRAM ایجاد می کند، سپس بخش کنترل VRAM از این بخش آدرسی مجازی می سازد که به پردازنده، مقدار حافظه قابل دسترس را نشان می دهد.

از فواید این روند می توان به بالا بردن سرعت رابطه RAM، CPU و GPU در هنگام بازی اشاره کرد. به طور مثال هنگام بازی، GPU هنگام نیاز به اطلاعات ذخیره شده در RAM مجبور است از CPU برای محاسبه و رساندن آن اطلاعات استفاده کند که این امر باعث به وجود آمدن تاخیر و پایین آمدن سرعت در بازی می شود. اما با استفاده از قابلیت RESIZABLE BAR این اطلاعات در VRAM ذخیره شده و پردازنده این اطلاعات را در VRAM بارگیری کرده و هنگام نیاز GPU به آن، اطلاعات را تحویل می دهد. این امر باعث کاهش تاخیرات در بارگیری شدن صفحه و بالا رفتن قدرت کلی اجرای بازی ها می شود.


به این مطلب امتیاز دهید 2 رای


    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟