استفاده از ملخ ها برای کشف بمب

محققان با استفاده از یک ایمپلنت عصبی از ملخ‌ها برای بو کشیدن و کشف بمب استفاده کردند.

حتماً تابحال سگ‌هایی که در فرودگاه‌ها برای بو کشیدن و کشف مواد ممنوعه استفاده می‌شوند را دیده‌اید. اما ملخ‌ها چگونه می‌خواهند بو بکشند؟ ممکن است این خبر عجیب بنظر برسد و شبیه داستان‌های علمی تخیلی باشد، ولی پژوهشگران در دانشگاه واشنگتن در ایالت میزوری در آمریکا در تلاشند تا این امررا محقق سازند.

اولین خبر جالبی که از این پژوهشگاه منتشر شد، درباره پروژه کوله پشتی cyborg در سال 2016 بود. در آن زمان؛ یک دانشیار مهندسی زیست پزشکی هدف از این پروژه را ایجاد پلی بین علوم اعصاب و مهندسی مطرح کرد. پس از آن، پروژه، استفاده از "ارتش حشرات" از دفتر تحقیقات دریایی بودجه‌ای را دریافت کرد تا این امر به واقعیت بپیوندد.

اکنون و با گذشت حدود 5 سال از آغاز این پروژه، محققان در مقاله‌ای، گزارشی از پیشرفتشان در این پروژه منتشر کرده‌اند که این مقاله بر روی bioRxiv در دسترس عموم قرار دارد و عنوان آن "تشخیص مواد منفجره با استفاده از بیوروبات‌های مبتنی بر حشرات" است. این مقاله نشان داده است که این تیم از یک رویکرد سنجش شیمیایی بیوروباتیک استفاده کرده که در آن سیگنال‌هایی را بطور مستقیم از مغز حشرات دریافت کرده و از آن برای کشف و تمایز بخارهای مواد شیمیایی انفجاری استفاده می‌نماید.

بطور خلاصه، آن‌ها یک سیستم ضبط الکتروفیزیولوژیکی را طراحی کردند و از طریق جراحی، آن را در بدن ملخ نصب کردند. با این کار آن‌ها ضرباتی را به سیگنال‌های عصبی در مغز ملخ وارد می‌کنند تا هرموقع در معرض مواد منفجره شیمیایی مانند دینیتروتولوئن (DTN) یا تویینروتولوئن (TNT) قرار گرفتند، واکنش نشان دهند. محققان گفته‌اند که واکنش حشره در عرض چند صد میلی ثانیه انجام شده است. نکته جالب دیگر این است که آن‌ها می‌توانند برنامه‌ریزی‌ای انجام دهند که واکنش ملخ نسبت به مواد منفجره مختلف، متفاوت باشد تا بتوانند نوع مواد منفجره را هم تشخیص دهند.

اگرچه ایده استفاده از ملخ‌ها ممکن است تخیلی بنظر برسد ولی محققان می‌گویند دلایل خوبی برای استفاده از ملخ‌ها دارند. اگرچه محققان بینی‌های الکترونیکی را هم طراحی کرده‌اند که به بو کشیدن کمک می‌کنند، ولی این دستگاه‌ها محدودیت‌های زیادی دارند. آن‌ها دریافته‌اند که استفاده از روش‌های بیوالکترونیکی می‌توانند بسیار مفید باشند تا بتوانند از حسگرهای بویایی پیچیده موجودات زنده مانند ملخ هم بهره ببرند.


بیشتر بخوانید: "PigeonBot : یک هواپیمای بدون سرنشین که دقیقاً مانند یک پرنده واقعی پرواز می کند"

 


منبع: Digitaltrands

 

 

تاریخ مطلب : 10 اسفند 1398 - 9:54

به این مطلب امتیاز دهید :



نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید .

لطفا نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید (مثلا : رضا دهقان)
لطفا پست الکترونیک خود را وارد کنید پست ااکترونیک وارد شده معتبر نیست
فیلد نظر شما اجباری است .

amin

مطلب جالبی بود مرسی




Design and Development by Atriatech